Skip to content

What's next?

16 maart 2021 Leestijd 3 minuten

Ben je toe aan een volgende stap in jouw loopbaan? Blijf je doen wat je altijd deed of is het tijd voor iets nieuws? Waar ben je goed in? En waar word je echt blij van? Wat zijn je ambities? In dit loopbaanprogramma ga je op zoek naar jouw volgende stap. Het traject bestaat uit drie online trainingen op het gebied van Zingeving, Personal Branding en Arbeidsmarkt, 4 -6 persoonlijke coachingssessies en een online netwerkbijeenkomst.

1. Zingeving

Tijdens deze kick-off meeting gaan we kennismaken met elkaar en onderzoeken we wat belangrijk is voor jou en jouw toekomst. We staan stil bij je kernwaarden, jouw talenten, wat jou gevormd heeft en waar jij energie van krijgt. De informatie die je in deze training ophaalt, ga je gebruiken in de 2e en 3e training om jouw verhaal stevig en authentiek naar buiten te brengen. Of het nu gaat om een nieuwe baan, een startende onderneming of een andere bestemming, we werken toe naar authentieke keuzes die passen bij jouw toekomst.

Resultaat: Je weet wat jou uniek maakt, wat je kwaliteiten zijn en waar je ambities liggen.

2. Personal Branding

Tijdens deze workshop ontwerpen we een korte eigen “story”. Je zet jouw unieke combinatie van vaardigheden, kennis en persoonlijkheid om naar een story. Je vertelt wat je met die unieke combinatie voor anderen kunt betekenen. Er is ruimte om te experimenteren, te leren van anderen en jouw eigen verhaal scherper te maken.

Resultaat: Je weet wat jouw toegevoegde waarde is en hoe je dit kan overbrengen aan anderen. Jouw netwerk kan hierdoor actief met je meedenken en je binnen andere netwerken introduceren.


3. De arbeidsmarkt

Hoe zien jouw mogelijkheden op de arbeidsmarkt eruit? Of je nou voor ondernemerschap, een parttime baan, eventueel in combinatie met een maatschappelijke invulling kiest of dat het iets anders wordt, je zal je persoonlijke visitekaartje moeten afgeven. Een CV Anno Nu en een professioneel LinkedIn profiel zijn daarbij belangrijk!

Resultaat: Na deze sessie heb je nieuwe inzichten over wat jouw CV en LinkedIn profiel aantrekkelijk maakt. Je wordt meer zichtbaar en vindbaar en komt aan tafel bij de mensen die wat voor jou kunnen betekenen. Je weet wat je kunt doen om gevonden te worden en hoe je LinkedIn voor jou kunt laten werken.


4. Persoonlijke coaching

Nadat je ons hebt leren kennen in de online trainingen, maak je een keuze voor een coach waarmee je 4 tot 6 persoonlijke coachingsgesprekken voert. Tijdens deze gesprekken focussen we op wat voor jou nog nodig is om nieuwe en passende stappen te gaan zetten. Deze coachingsgesprekken van een uur vinden in overleg met de coach plaats via Zoom of live.


5. Online netwerkbijeenkomst Get Together

We sluiten dit traject af met een online netwerk Get Together-sessie van twee uur via Zoom. Je ontmoet meerdere collega's die ook bovenstaande workshops hebben gevolgd. In deze sessie kun je met collega’s je netwerk (vraag) delen en informatie en kennis met elkaar uitwisselen, waarmee jij je netwerk vergroot en je verhaal scherp slijpt. Of het nu gaat om een betaalde baan, een onderneming of vrijwilligerswerk.

Wij zorgen dat jij goed beslagen ten ijs komt!

Heb je vragen of wil je meer informatie, bel of mail naar:

Karen van den Heuvel

T: 06 17 45 54 66

E: karen@solidsense.nl

Enkele ervaringen van deelnemers aan ons programma:

  • “Door deze sessies ben ik niet in een gat terechtgekomen, maar heb samen met jullie en oud-collega’s de stap vooruitgezet.”
  • “De sessies zijn een mix van praktisch toepasbare informatie, ‘food for thought’ onderwerpen en een goed begeleide laagdrempelige netwerkervaring die ik zelf heel prettig vond.”
  • “Zeer zinvol, leuk en te kort.”
  • “De trainers en coaches zijn heel kundig, prettig en professioneel op hun eigen terrein en meer dan dat.”
  • “Elke sessie gaf mij weer nieuwe energie. Vellen vol geschreven met inspiratie. Tip: meer Get Togethers.”
  • “Top vond ik: de ongedwongen sfeer, niet te grote groepen, breakout rooms voor ‘kleinere’ gesprekken, goede begeleiding van alle sessies.”


Manager Job 2 Job Centre - Grote multinational

Ik wil jullie bedanken voor de zeer goede begeleiding en zeer betrokken coaching die jullie mogelijk hebben gemaakt voor onze collega’s. Bij de opvolging hebben ze allemaal bevestigd dat de sessies met Solid Sense hen hebben geholpen bij het analyseren van zichzelf, hun sterke punten, passie en behoeften en meer. Zij vonden het traject buitengewoon waardevol en hebben allen een volgende stap gezet in hun loopbaan.