Skip to content

Webinar Reorganisatie & Outplacement

13 november 2020 Leestijd 1 minuten

Over de juiste juridische stappen van een reorganisatie, wat outplacement is en hoe dit ingezet kan worden, praten De Clercq Advocaten en Notariaat en coachings- en trainingsbureau Solid Sense je graag bij.

Janka Sintemaartensdijk, advocaat Arbeid, Medezeggenschap & Pensioen en Erwin Wupkes, loopbaancoach en trainer, delen graag hun kennis en expertise tijdens een webinar op donderdag 10 december van 9:00 tot 10:30 uur.

Je kunt je hier inschrijven.

Ondanks alle steunmaatregelen heeft de huidige coronacrisis steeds meer gevolgen voor de arbeidsmarkt. Ontslag of dreigend ontslag als gevolg van een reorganisatie of herstructurering is aan de orde van de dag.

Om zo’n complex traject in goede banen te leiden is het, als werkgever, van belang om op het juiste moment de juiste stappen te nemen. De juiste stappen om bijvoorbeeld de boventalligheid van werknemers te bepalen, maar ook om, als goed werkgever, maatregelen te treffen om de (ingrijpende) gevolgen voor medewerkers te compenseren.

De beste compensatie voor het (dreigend) verlies van een baan is in beginsel een andere, passende, baan. Met behulp van outplacement krijgen werknemers passend (loopbaan)advies en vinden vaak sneller een nieuwe baan.