Skip to content

Voel jij je (lock)down?

15 maart 2021 Leestijd 2 minuten

15-03-2020: Ik kan het mij nog als de dag van gisteren herinneren. Ik zat in een skilift en via luidsprekers kregen we het verzoek binnen een uur de pistes te verlaten. Op stel en sprong een vlucht naar NL geboekt, waar de eerste lockdown begon. Al +1 jaar corona in ons leven. Wat een impact: professionals die van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat achter hun scherm zitten gekluisterd, bedrijven die noodgedwongen dicht zijn en vrezen voor hun voortbestaan. Wat mij opvalt in de vragen van klanten, is dat er een groot gebrek aan aandacht heerst, zowel privé als op de werkvloer. Als directeur van Solid Sense probeer ik daar oprecht veel aan te doen. Om je te inspireren, geef ik hieronder tips die wij toepassen.  

◆ Verras je medewerkers

Doe iets luchtigs om je team te verrassen; zo ben ik de auto ingestapt om persoonlijk bij iedereen een vitaliteitspakket te bezorgen. Ook hebben we een hele gave online kerstviering neergezet waarbij cabaretier Patrick Spekman ons op persoonlijke wijze meenam in 2020. Daarna gezellig geborreld in kleine en wisselende break-out rooms, zodat je echt de tijd had om je collega’s te spreken. Of stuur een appje met complimenten in de team whatsapp groep of persoonlijk.

◆ Neem de tijd om echt in gesprek te gaan

We loggen in bij de ene Teams meeting en gaan gelijk door naar de volgende Zoom meeting. En dat vaak de hele dag. Veel voelt gehaast. Om ervoor te zorgen dat er echt voldoende tijd is om goed met elkaar in gesprek te gaan, juist ook voor dat persoonlijke praatje, plan ik zelf een maximaal aantal online vergaderingen op een dag. Ook belangrijk; ik zorg voor tijd tussen de online vergaderingen. Zo ben ik echt aanwezig in het gesprek.

◆ Ga naar buiten en wandel met collega's.

Probeer elk overleg wat je buiten kan doen, ook echt wandelend te doen. Zo doe ik het MO-overleg altijd wandelend met Karen en Hans, maar ook veel van mijn belafspraken.

◆ Gebruik de Ommetje app van de Hersenstichting

Aansluitend op mijn vorige tip. Sind februari ga ik de wandelcompetitie, met de app het Ommetje, aan met mijn collega's, en andere bedrijven. Heel leuk om te zien hoe fanatiek iedereen hieraan mee doet!


Welke tips hebben jullie? En welke tip ga je zeker inzetten? Deel het via LinkedIn met mij. Ik ben benieuwd!