Skip to content

Vitaliteitsmaand bij concert- en congresgebouw de Doelen

16 maart 2021 Leestijd 1 minuten

Concert- en congresgebouw de Doelen in Rotterdam, klant van Solid Sense, heeft maart uitgeroepen tot Vitaliteitsmaand. “Na een bewogen coronajaar met weinig tot geen evenementen en een reorganisatie kunnen onze medewerkers wel een positieve boost gebruiken”, zo vertelt Brenda Cumaunang, manager HRM bij de Doelen. Lees verder voor meer informatie. 

Via een besloten Facebookgroep kunnen medewerkers kiezen uit een divers aanbod van online workshops en inspiratiesessies gericht op een vitale ‘body & mind’. Denk aan een total body work-out mét hoepel, salsa- en yogales, verschillende coachingssessies, Fun & Vitaal online vergaderen en meer. Lokale sportinstructeurs en vitaliteitscoaches waren bereid de Doelen hierin te supporten. Bovendien zijn er wekelijks verschillende challenges waarin medewerkers worden uitgedaagd om foto’s en filmpjes van hun prestaties te delen in de online omgeving, zoals het resultaat van een gezond recept of de afbeelding van het logo van de Doelen die iemand met de Ommetje-app heeft gelopen.

Brenda: “De reacties zijn super positief in de besloten groep, waarin je elkaar ook weer op een andere manier leert kennen, dit werkt echt verbindend. Het leuke is dat collega’s inmiddels zelf nieuwe ideeën aandragen voor het programma, zoals een foodtour door de rasechte Rotterdamse straat West-Kruiskade van een van onze horeca collega’s of een-op-een kanosessie met een van onze eventmanagers. Ook van de OR hebben we complimenten gekregen.

De Vitaliteitsmaand is tot stand gekomen door samenwerking tussen verschillende afdelingen binnen onze organisatie. Met dit programma beogen we extra verbinding in deze tijden van werken op afstand en te inspireren en stimuleren op het gebied van gezonde voeding en mentale gezondheid. Deelname is op basis van vrijwilligheid, maar we hopen natuurlijk dat zoveel mogelijk collega’s meedoen. Wat mij betreft blijft het niet bij deze maand, maar wordt het veel meer een integraal onderdeel van onze werkcultuur”.

Solid Sense verzorgt tijdens deze Vitaliteitsmaand van de Doelen de workshops: Mindfulness (hoe je bewust je aandacht traint en jezelf kan resetten) en Zo lukt het wel! (simpele, effectieve tools om je voornemens om te zetten in actie).