Skip to content

Subsidie voor behoud zorgmedewerkers met post-covid-klachten

27 juli 2022 Leestijd 2 minuten

Sinds kort is het voor werkgevers mogelijk om een subsidie aan te vragen om zorgmedewerkers met post-covid-klachten langer in staat te stellen te werken aan herstel en re-integratie, met behoud van de arbeidsovereenkomst. Benieuwd wat de subsidie inhoudt en hoe onze medische coach Suzan Verzijden de zorgmedewerker kan ondersteunen bij de terugkeer in werk? Lees hieronder verder. 

Subsidieregeling ‘Behoud langdurig zieke zorgwerknemers’

De subsidieregeling bestaat uit een tijdelijke ondersteuning van de werkgever voor een vrijwillige verlenging van de loondoorbetaling. Werkgevers in zorg en welzijn kunnen de subsidie aanvragen voor hun werknemers:

  • die in de periode maart tot en met december 2020 langdurig ziek werden;
  • met wie zij een verlengde loondoorbetaling na het tweede ziektejaar hebben afgesproken van minimaal 6 maanden
  • en voor wie deze verlengde loondoorbetaling ook door UWV is bevestigd.

Gedeeltelijke financiële ondersteuning
De overheid biedt via de subsidieregeling ‘Behoud langdurig zieke zorgwerknemers’ een gedeeltelijke financiële ondersteuning. Van de werkgevers wordt daarbij verwacht dat de loondoorbetaling minimaal zes maanden en maximaal 12 maanden wordt verlengd. Loondoorbetaling is op het niveau van het loon in het tweede ziektejaar. Het subsidiebedrag per werknemer is ten hoogste € 1.100,- per maand.

Geen gevolgen voor WIA
Deze subsidieregeling heeft geen gevolgen voor de termijnen en procedures die gelden voor een WIA-aanvraag. De WIA biedt de mogelijkheid de loondoorbetaling na het tweede ziektejaar te verlengen. Kies je hiervoor, dan wordt de aanvraag van een WIA uitkering met de duur van de verlenging uitgesteld.

Medische coaching voor de zorgmedewerker

Longcovid. Iets wat je niet had zien aankomen. Dat het herstel lang duurt weet jij als geen ander. Dat was schrikken en betekent ook nu nog aanpassen aan iets waar je niet om hebt gevraagd.

Je vindt het moeilijk om de nieuwe werkelijkheid te accepteren. Misschien beperkt je longcovid je wel zodanig dat je leven uit evenwicht is. Dan lukt het je niet meer om werk, gezin en alles wat je gewend was te doen, te combineren zoals je dat altijd deed. En diep van binnen ben je bang voor wat er nog komen gaat.

Als dit voor jou geldt, dan is een medisch coachtraject wat voor jou. In dit coachtraject ga je met onze medisch coach Suzan Verzijden uitzoeken wat jij nodig hebt om de regie over je leven terug te pakken. Om weer het maximale uit jouw leven, ook met longcovid, te halen.

Solid Sense staat voor je klaar
Het coachtraject stemmen we helemaal af op jouw behoeften. Daarom is er eerst een contactmoment met één van onze relatiemanagers. Gevold door een intakegesprek tussen jou en de medisch coach, waarin je bespreekt waar je tegenaan loopt en eventueel al wat je wilt.

Herken je iets in dit verhaal? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met Andrea of Hans via het nummer 085 130 34 31.