Skip to content

Rijksmedewerker opgelet! Wil jij (kosteloos) met je loopbaan aan de slag?

6 maart 2023 Leestijd 1 minuten

Rijksmedewerker en wil je aan de slag met je loopbaan? Grijp dan je kans en vraag een loopbaanadvies aan via het A+O fonds Rijk. De regeling is verlengd tot en met 31 december 2023. Meer weten? Lees verder. 

Het loopbaanadvies in het kort

De Regeling loopbaanadvies geeft je als rijksmedewerker de gelegenheid om met je loopbaan aan de slag te gaan. Als je drie jaar of langer bij het Rijk werkt, heb je het recht om loopbaanadvies te vragen aan een professionele loopbaandeskundige. Dat mag één keer in de vijf jaar.

Het loopbaanadvies helpt je om jouw plek te vinden op de arbeidsmarkt. Dat kan bij de rijksoverheid zijn of daarbuiten, maar in elk geval een plek die past bij jouw kwaliteiten. Het traject ziet er als volgt uit:

  • Controleer of je in aanmerking komt voor de subsidie. Beantwoord een aantal vragen en binnen een paar minuten weet je of je aan de voorwaarden voldoet. Na afloop ontvang je uitleg over de verdere aanvraag.
  • Je vraagt een loopbaanscan aan via je leidinggevende of via het A+O fonds Rijk. Je meldt je voor deze regeling aan via het digitaal dossier van Loopbaanadvies.
  • Je vraagt voor maximaal € 1.500 exclusief btw (€ 1815 inclusief btw) een subsidie aan voor een vertrouwelijk loopbaanadvies bij een professionele loopbaandeskundige.
  • Je kiest zelf een professionele loopbaandeskundige.
  • Je bepaalt zelf wat je met het loopbaanadvies doet. Je kunt het bespreken tijdens je jaarlijkse loopbaangesprek, maar je kunt het ook voor jezelf houden en je eigen plan trekken. Jouw resultaten blijven in ieder geval anoniem.

Solid Sense begeleidt je graag

Vanuit Solid Sense begeleiden we al meer dan 12 jaar individuen zoals jij om hun talenten optimaal te benutten en de juiste keuzes te maken, zodat zij kunnen schitteren. Dit doen we met ons op maat gemaakte loopbaancoachingstraject. Typerend voor onze werkwijze zijn:

  • Een persoonlijke aanpak die rust en vertrouwen geeft;
  • onze jarenlange ervaring en kennis van loopbaan ontwikkeling;
  • onze diversiteit aan ervaren en gecertificeerde coaches; altijd een coach die bij jou past.

Wil je meer informatie over het loopbaancoachingstraject? Bekijk het op onze website of neem direct contact met ons op via het telefoonnummer 085 130 34 31.

Meer informatie over de regeling?

Heb je vragen over de subsidie voor het Loopbaanadvies, bekijk dan de website van A+O fonds Rijk.