Skip to content

MKB-ondernemer opgelet; laatste mogelijkheid aanvraag SLIM-subsidie

22 maart 2022 Leestijd 5 minuten

MKB-ondernemers opgelet! De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelt in 2022 € 49 miljoen beschikbaar voor initiatieven gericht op stimuleren van leren en ontwikkelen in het midden- en kleinbedrijf. Als ondernemer kun je hier een beroep op doen middels de SLIM-subsidie. Van 1 t/m 31 maart a.s. is het weer mogelijk om de SLIM-subsidie aan te vragen. Lees verder voor meer informatie. 

Wat houdt de SLIM-subsidie in?

In de huidige tijd is de wendbaarheid en flexibiliteit van jouw organisatie belangrijker dan ooit. Werknemers vormen hiervoor de belangrijkste schakel. Hun kennis en vaardigheden moeten op peil blijven en aansluiten op de behoefte van de organisatie. Als medewerkers zich ontwikkelen, is dat goed voor henzelf en ook voor de toekomstbestendigheid van jouw bedrijf.

De SLIM-subsidie kan worden ingezet voor:

 1. een opleidings- of ontwikkelplan om de scholingsbehoefte van jouw organisatie inzichtelijk te maken;
 2. loopbaan- en ontwikkeladviezen voor jouw medewerkers;
 3. het stimuleren van jouw medewerkers om kennis en vaardigheden te ontwikkelen.

Speciaal voor jou als MKB’er hebben wij het onderstaande aanbod coachtrajecten en trainingen beschikbaar

Passend bij thema 1 'een opleidings- of ontwikkelplan om de scholingsbehoefte van jouw organisatie inzichtelijk te maken':

De ondernemers APK

Je hebt een bestaande onderneming en wilt stil staan bij de vraag of je nog op de juiste weg bent. Hoe speel je bijvoorbeeld in op de veranderingen in de wereld? Is het tijd om de doelen van je onderneming bij te stellen? Ervaar je nog de vrijheid om te ondernemen of loop je tegen hindernissen aan? En net zo belangrijk; is jouw ondernemingsplan nog up-to-date? Onze ondernemerscoach Diana de Winter helpt jou graag de wendbare ondernemer te worden die je wilt zijn.

Een goed ondernemingsplan is een levend document. We reflecteren op gebeurtenissen en kijken met een bedrijfskundige blik naar je plannen en met een menselijke blik naar jezelf. Dit zorgt ervoor dat je je keuzes goed doordenkt en dragen bij aan je ontwikkeling als ondernemer.

Duur: 6 intensieve gesprekken van 90 minuten + je eigen tijd voor het uitwerken.

Meer informatie over dit coachingstraject >

Passend bij thema 2 'loopbaan- en ontwikkeladviezen voor jouw medewerkers'

Loopbaancoaching

Loopbaan coaching van Solid Sense helpt je medewerkers om opnieuw de regie te nemen over hun loopbaan. Oftewel; het in kaart brengen van de wensen, ambities en mogelijkheden van de medewerkers. Onze ervaren coaches met hun persoonlijke en betrokken aanpak helpen hen graag.

Dit coachingtraject stemmen we graag af op de behoeften en wensen van de medewerker. We ontmoeten de medewerker graag voor een kosteloos kennismakingsgesprek met een coach. Vooraf verkennen we de vraag, geven we direct advies en onderzoeken we welke coach het beste bij de medewerker past.

Als we gaan samenwerken, plannen we indien gewenst een driegesprek met jou als ondernemer (en leidinggevende), de loopbaancoach en de medewerker. We maken een plan van aanpak waarin we doelen, resultaten, praktische afspraken, vertrouwelijkheid en de vorm van rapportages vastleggen.

Meer informatie over onze loopbaancoaching >

Passend bij thema 3 'het stimuleren van jouw medewerkers om kennis en vaardigheden te ontwikkelen'

 1. Energize your life - The art of managing your energy level

  Optie 1 - Individueel traject:
  Het goed managen van je energie is essentieel om fit te blijven. Het gaat niet alleen om lichamelijk fit zijn, maar vooral ook om mentale weerbaarheid, het behouden van je energie en in je kracht staan. Als je lichamelijk en geestelijk in balans bent dan ben je tot veel meer in staat.

  In dit coachtraject word je gestimuleerd de baas te blijven over je energieverbruik en daarmee je vitaliteit. Je leert hoe je kunt opladen, hoe je je energie beter kunt verdelen en hoe je onder hoge werkdruk je energie kunt behouden en zo optimaal kunt blijven presteren.

  Duur: 3 gesprekken


  Optie 2 - 'Energy Kick' training voor medewerkers:
  In deze training word je uitgenodigd de regie te nemen over je eigen energie en daarmee over jouw vitaliteit. Je leert hoe stress werkt (bij jou), en wat jij te doen hebt om jouw energie hoog te houden, ongeacht de omstandigheden.

  Duur: 3 uur.
  Meer informatie over de training >

  ​​​​​​
 2. Training ‘Focus en Productiviteit’ - The art of being productive

  Het goed managen van je focus en productiviteit is essentieel om te kunnen presteren op je werk. Maar hoe zorg je ervoor dat je niet snel bent afgeleid door je gedachten of de notificaties op je telefoon, email en laptop? In deze training wordt middels een zogeheten ‘Focus Hand’ heel praktisch en helder weergegeven hoe je brein werkt met betrekking tot focus en krijg je tools hoe je je productiviteit verhoogd.

  Na deze training:
 • heb je inzicht in jouw 4 concentratielekken;
 • weet je op welke momenten je aan productiviteitsverlies leidt;
 • krijg je inzicht wat er gebeurt als je van taak wisselt;
 • leer je hoe je de productiviteit hooghoudt.

  Duur: 3 uur
 1. Training ‘In balans’ - The art of creating a sustainable workforce

  Corona heeft een verschuiving teweeggebracht voor onze werkplek. Meer dan ooit tevoren werken mensen thuis. Voor de één een uitkomst, voor veel anderen juist meer stress. Medewerkers vragen zich af hoe ze privé en werk onder deze omstandigheden gescheiden kunnen houden en werkgevers vragen zich af hoe ze de vitaliteit en het werkplezier van hun medewerkers kunnen bewaken op afstand. In deze training krijg je inzichten en praktische tools aangereikt om werkstress tijdig te herkennen en aan te kaarten.

  Duur: 2 dagdelen van ieder maximaal 3 uur.
  Meer informatie over de training >
 1. Pitstop - The art of taking an effective break

  Waarom maken 's werelds beste coureurs een pitstop? Om, ook als alles goed lijkt te gaan, toch te checken of dat wel zo is. Tijdens de ‘race’ van jouw loopbaan gun je jezelf niet altijd de tijd om stil te staan bij de vraag of je nog op de juiste weg bent. De drukte van alledag staat dat vaak in de weg.

  Maak een ‘pitstop’ bij Solid Sense. Om te checken of je nog op de juiste weg ben. En zo niet, erachter te komen hoe je wel verder wilt.

  Na deze pitstop:
 • heb je weer een duidelijk beeld van waar je nu staat in je werk en je loopbaan;
 • heb je bijgetankt en nieuwe energie gekregen;
 • kun je op een positieve en gemotiveerde wijze een vervolg te geven aan je dagelijks werk.

  Duur: 3 individuele gesprekken. Meer informatie over de pitstop >
 1. Leidinggeven aan duurzame inzetbaarheid - The art of creating a sustainable workforce

  Duurzame inzetbaarheid leidt tot vitale, vakkundige en gemotiveerde medewerkers die in balans zijn en hun eigen ambities en die van de organisatie waarmaken. Is jullie organisatie bekend met de huidige situatie rondom deze thema’s? En welke stappen jullie organisatie het beste kan nemen?

  Met dit traject helpen wij jullie organisatie aan de benodigde kennis en handvatten om een duidelijke, passende strategie op te zetten, om duurzame inzetbaarheid te bevorderen en verzuim te verminderen.

  Duur: 5 dagdelen (20 uur totaal). ​
  Meer informatie over dit traject >

Op zoek naar iets anders?

We helpen je graag verder met een advies op maat over de mogelijkheden van leren en ontwikkelen in jouw organisatie. Bekijk onze aanbod pagina voor meer trajecten en trainingen. Of neem direct contact met ons op om vrijblijvend van gedachten te wisselen over de mogelijkheden voor jouw bedrijf en medewerkers via info@solidsense.nl of bel 085 130 34 31.

Voor actuele informatie over de SLIM-subsidie en aanvraagcriteria:
https://www.uitvoeringvanbeleidszw.nl/subsidies-en-regelingen/slim
https://www.uitvoeringvanbeleidszw.nl/subsidies-en-regelingen/slim/overzicht-aanvraagcriteria