Skip to content

Maak kennis met onze stress en burn-outcoach: Daphne Wijnstok

5 november 2021 Leestijd 2 minuten

Daphne Wijnstok is al 14 jaar actief als trainer/coach en sinds 4 jaar met de verdieping stress en burn-out. En heeft zich twee jaar geleden bij het team van Solid Sense aangesloten. Je komt haar tegen bij 2e spoor re-integratietrajecten, trainingen op het gebied van duurzame inzetbaarheid en als coach bij stress en burn-outklachten. Daphne neemt je graag mee in haar manier van coachen en tips om de omgang met stress te beïnvloeden. Ook deelt ze een ontspanningsoefening met je die je op de bank of op het werk kunt doen. 

Mijn manier van coaching is concreet, spiegelend en met humor

“Ik ben een eclectische coach, dat betekent dat ik vanuit de ander werk. In een eerste gesprek focus ik eerst op: wie je bent en wat voor energie je bij je hebt. Daarop maak ik een programma. In mijn coaching gebruik ik diverse interventies zoals een tafelopstelling om de coachee bewust te laten worden van hoe die zich gedraagt en waardoor iemand wellicht in een stresssituatie komt. We kijken naar welk gedrag je in zo’n situatie laat zien en ik vraag door wat het met het lijf doet. De combi tussen het fysieke en mentale vind ik heel belangrijk net als kijken naar voeding. Dat doe ik op concrete en spiegelende wijze met humor. “

Ik word er blij van als een coachee weer meer zelfcompassie ervaart

“Ik wil mensen ondersteunen om weer in hun kracht te komen, hun eigen pad te laten bewandelen. En ze bewust te laten worden wie ze zijn om weer meer zelfcompassie te ervaren.”

Word je bewust van je lichaam

“Ik zeg altijd rust roest. Ga niet op de bank zitten met Netflix maar begin met rust creëren in je lijf door op zoek te gaan naar je ademhaling. In mijn coaching beginnen we altijd met ademhalingsoefeningen en een span-ontspan oefening om de spanning uit je lichaam te halen. Dit duurt 14 minuten en kan gewoon vanaf de bank. Na deze oefening ervaar je gelijk je lijf weer. Bekijk deze ontspanningsoefening via de link en volg hem gewoon op de bank of doe hem op het werk. “

“Ook ben ik gecertificeerd mindwalk trainer en raad iedereen aan om dagelijks de buitenlucht in te stappen. Met een mindwalk ga je 1 ½ uur naar buiten en loop je tussen de 3 tot 5 kilometer, afgewisseld met een yogaoefening of tai chi oefening. Aan de mindwalk hangt een thema zoals; loslaten, zelfcompassie of krachtige dromen met als doel om rust en de natuur te ervaren, wat meer tot jezelf te komen en je echt weer bewust te worden van je lichaam. De mindwalk is een onderdeel van min ont-moet jezelf programma, een hybride programma waarbij je deels een e-learning en een aantal coachingsessies (live of online) volgt. De combinatie van deze twee maakt het juist fijn.