Skip to content

Maak kennis met onze (loopbaan)coach en trainer: Sharon Kamp

14 september 2021 Leestijd 2 minuten

Begin dit jaar is Sharon Kamp als bevlogen coach en trainer bij Solid Sense aangesloten. Met twintig jaar ervaring als recruiter voor diverse organisaties in heel Nederland en een opleidingsachtergrond in de Sociale & Organisatiepsychologie werkt ze sinds 2015 als zelfstandige loopbaan-, outplacement- en re-integratiecoach en weet ze een ieder terug naar de kern van wie ze zijn te brengen. In het kader van de Week van de Loopbaan nemen we je graag mee in Sharon haar manier van coachen en tips voor jouw loopbaan carrière. 

Terug naar jouw kern

"Ik breng je graag weer terug naar de kern van wie je bent. Als jij er voor open staat, weet ik je snel daar te raken. Zo wordt jij je bewust van het gegeven: hier moet ik zijn! Van daaruit neem ik je mee naar die stip op de horizon. En die stip is jouw nieuwe baan, je doel in je leven, je te ontdekken passie, je kracht."

Het mooie van coachen is dat je soms meer brengt dan dat iemand verwacht

“Mijn drijfveer is dat ik bij wil dragen aan het geluk van iemands leven. Ik wil mensen graag weer terug in de regie van hun eigen leven laten zitten. Ik hou ze een spiegel voor waardoor iemand zichzelf beter leert kennen. Antwoord te krijgen op vragen als; hoe pas ik het beste in een baan? Hoe kom ik voor mezelf op? Hoe neem ik leiderschap over mijn eigen functie en leven?

Ik vind het fijn als iemand zich open durft te stellen. Als ik dan een blokkade aanvoel, mensen inzichten kan geven en ze een aha momentje krijgen van goh dat wist ik nog niet van mezelf en kwam hier eigenlijk alleen voor de zoektocht naar een nieuwe baan. Het mooie van coachen is dat je soms meer brengt dan dat iemand verwacht. Vaak kom je te laat bij loopbaancoaching. Soms onderschatten mensen het proces om een nieuwe baan te zoeken. Het is juist goed om ieder jaar twee of drie keer een sessie te hebben met een coach om eens te kijken of te kijken of je nog de dingen doet die je wil, zit ik nog op de juiste plek? Loop ik ergens in vast? Hoe kan ik me nog collegialer opstellen?

Jij bent de baas van je eigen leven. Durf je de verantwoordelijkheid nemen. En als je iets niet kan, schroom niet om hulp in te roepen.”

Begin nooit met het zoeken naar vacatures. Begin bij jezelf!

“Ik zeg altijd begin nooit met het zoeken naar vacatures. Begin bij jezelf; wat is het wat je echt leuk lijkt om te doen en wat je goed kan? En ben bereid om daar te tijd voor te nemen? Sommige mensen laten zich leiden door tijd en zekerheid. Hoe heb je tot nu toe je banen gevonden was dat moeilijk of lastig?

Vind je het lastig om antwoord te geven op die vragen? Schakel een coach in. Investeer in jezelf in tijd en geld. Durf voor jezelf te kiezen, neem even vakantie van je oude job en mindset.”