Skip to content

Maak kennis met onze coach en trainer: Babette

1 oktober 2020 Leestijd 1 minuten

Sinds 2018 werkt Babette te Winkel als coach en trainer voor Solid Sense. Ze heeft een schat aan ervaring opgedaan bij o.a. Randstad en het mobiliteitscentrum van de Rabobank. Met scholing blijft ze zich continu verder ontwikkelen. Loopbaanvraagstukken zijn haar dan ook op het lijf geschreven!

Je bent meer dan je functie

“Ik geloof dat ieder mens zelf het beste weet hoe hij in elkaar zit en zijn eigen verhaal kent. Het enige wat ik doe, is iemand helpen zijn verhaal te herinneren. Een boekhouder, zeg Henk, weet van zichzelf dat hij goed is in cijfers, maar is vergeten dat hij ook zorgzaam is. Iemand wordt als het ware zijn functie en vergeet wie hij nog meer is. De scheiding tussen hoe je op je werk bent en hoe je thuis bent, is ook niet zo groot. In alle rollen ben je ‘Henk’."

Go with the flow

"Mijn coachingsstijl is ongedwongen; niks moet en alles mag. De cliënt bepaalt het tempo en ik beweeg mee. Werken met schrijfopdrachten doe ik graag; eerst zelf de woorden laten opkomen en daarna vertellen. Het mooie van coachen vind ik de ontmoeting met de ander. Iedere keer leer ik mezelf ook weer een beetje beter kennen door de verhalen van mijn cliënten. Andere perspectieven vormen mij ook weer als mens."

Een nieuwe baan? Dichterbij dan je denkt

"Mijn tip voor mensen die op zoek zijn naar (ander) werk: maak gebruik van je ‘warme’ netwerk. Je buurman. De moeder op het voetbalveld. De vader op het schoolplein. Vertel wat je zoekt in een baan en vraag of ze met je mee willen denken. Vaak veel effectiever dan solliciteren als de zoveelste kandidaat op een vacature. Het zal je nog verrassen!"

Maak ook kennis met de andere toppers in ons team!