Skip to content

In 2022 nog persoonlijk ontwikkelbudget van jouw medewerkers over?

17 november 2022 Leestijd 1 minuten

Het is deze week: Week van de Werkstress' met als thema ‘Mentaal en fysiek sterk’. Staat dit thema ook hoog op de agenda in jouw organisatie en stel je als werkgever jaarlijks een persoonlijk ontwikkelbudget voor jouw medewerkers beschikbaar? Grijp de laatste maanden van het jaar dan aan om het gebruik van het persoonlijk ontwikkelbudget nog eens onder de aandacht van jouw medewerkers te brengen. Solid Sense biedt verschillende mogelijkheden waarvoor jouw medewerkers het ontwikkelbudget kunnen inzetten. Hiermee zorg je goed voor jouw medewerkers, en leert de medewerker dit ook (nog) beter voor zichzelf te doen. 

Investeer in jouw medewerkers

Met het persoonlijk ontwikkelbudget investeer je niet alleen in de toekomstbestendigheid van jouw mensen, maar ook in die van jouw organisatie. Het ontwikkelbudget kan op verschillende manieren worden ingezet. Voorbeelden hiervan zijn: een opleiding, loopbaan- persoonlijke of stress- en burnout coaching. Ook is een kort traject middels speedcoaching mogelijk. Wat bij jouw medewerker past hangt af van zijn wensen en het bedrag dat beschikbaar is. Bij Solid Sense kun je je ontwikkelbudget op diverse manieren gebruiken:

  • Stress- en burnout coaching

Stress en burn-out coaching is voor iedere medewerker die moeite heeft de juiste balans te vinden tussen hoofd, hart en lichaam. Dit traject helpt de controle over het eigen leven weer terug te winnen. Stap voor stap.

  • Loopbaancoaching

Loopbaancoaching helpt jouw medewerker opnieuw de regie te nemen over zijn loopbaan. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de medewerker beter wil leren communiceren, effectiever wil werken of wil onderzoeken wat een mooie vervolgstap in zijn loopbaan is.

  • Speedcoaching

Een speedcoaching/spiegelgesprek is een laagdrempelige vorm van coaching. In een online coachingssessie van 30, 45 of 60 minuten gaat de medewerker aan de slag met wat hem/haar bezighoudt en waar hij/zij stappen kan zetten op het gebied van (thuis)werk(en) en/of privéleven.

Zo helpen wij jou

Wil je het ontwikkelbudget van jouw medewerkers inzetten om ze te laten groeien? Onze ervaren coaches met hun persoonlijke en betrokken aanpak helpen jouw organisatie graag. Bekijk onze website voor de mogelijkheden of neem direct contact met ons op.