Skip to content

Hybride werken: de next step voor jouw organisatie

20 september 2021 Leestijd 2 minuten

Vanaf 25 september mogen we weer meer richting kantoor, een mooi moment om te reflecteren op de veranderingen binnen Solid Sense van de afgelopen jaren en de werkende wereld van nu. Benieuwd hoe ik dit ervaar? Lees verder. 

In 2009 startte ik met Solid Sense. Ik wilde voor organisaties werken die niet alleen in hun organisatie investeerden, maar ook in hun mensen. De eerste jaren begeleidden we vooral individuele mensen tijdens hun ontwikkelings- of verzuimtraject. Maar ik voelde dat ik nog meer impact op organisaties kon maken. In 2014 besloot ik daarom de koers van Solid Sense te verleggen. Ik wilde me meer richten op het versterken van individuen én het gezonder maken van teams en organisaties om zo een bijdrage te leveren aan een mooier Nederland. Dat bleek succesvol, want inmiddels zijn bij Solid Sense 85 ervaren, gediplomeerde, gecertificeerde en vooral bevlogen coaches en trainers actief. Wij hebben een diversiteit aan mensen in dienst. Voor hen probeer ik een inspirator en een coachend leider te zijn. Ik geloof heel sterk in dat wat we doen, “nee” bestaat voor mij niet.

Afgelopen 1 ½ jaar heeft nog beter laten zien dat inspirerend leiderschap, positief zijn en veerkracht tonen belangrijk zijn, wat ook is terug te vinden in Het Solid Sense model van de Twaalf Kenmerken van Gezonde Organisaties. Binnen onze praktijk zien we wat veerkracht met organisaties heeft gedaan omdat ze inspeelden op een situatie waarop ze eigenlijk helemaal niet voorbereid waren. Tijdens de pandemie zijn ook goede dingen tot stand gekomen. Zo hebben veel managers een heel nieuw leiderschap ontwikkeld. Ze hebben meer vertrouwen gegeven aan hun medewerkers, die op hun beurt meer verantwoordelijkheid hebben opgepakt. En veel mensen hebben een nieuwe balans tussen werk en privé uitgevonden.

We zijn naar een hybride manier van online en offline werken toe gegaan en dat vraagt nog steeds om veranderingen in een organisatie. Want hoe zorg je voor onderlinge verbinding met medewerkers die deels thuis en deels op kantoor werken, en wat vraagt dit van leiderschap?

Hoe kijkt jouw organisatie naar hybride werken en hoe wil je hierin worden ondersteund?

Ik ben heel erg benieuwd hoe er in jouw organisatie naar hybride werken wordt gekeken. Ga je weer fulltime naar kantoor? Of is het een combinatie tussen thuiswerken en kantoor? Hoe ervaar je dat? En hoe wil je daarin ondersteund worden? Laat het mij weten in de comments op mijn LinkedIn post.