Skip to content

Heb jij al van de STAP-budget regeling gehoord?

18 mei 2021 Leestijd 2 minuten

Op 1 januari 2022 wordt het STAP-budget geïntroduceerd. STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarktpositie en vervangt de huidige belastingaftrek voor studiekosten. Met het STAP-budget kunnen individuen regie nemen om hun positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Een waardevol initiatief dat goed aansluit bij onze eigen visie op een leven lang ontwikkelen en duurzame inzetbaarheid van werknemers. Benieuwd wat de regeling precies gaat inhouden en wat wij voor je kunnen betekenen? Lees verder.  

Wat en voor wie?

Met het STAP-budget kunnen werkenden en niet-werkenden maximaal 1.000 euro budget aanvragen voor een scholingsactiviteit. De STAP-budget regeling is een subsidieregeling van de Rijksoverheid en zal uitgevoerd worden door UWV.

Het uitgangspunt is dat je met het STAP-budget kunt kiezen uit een breed scala aan opleidingen en andere scholingsactiviteiten die je kunnen helpen om jezelf te versterken in je werk en op de arbeidsmarkt. Je kunt het budget bijvoorbeeld inzetten voor trainingen op het gebied van professionele ontwikkeling.

Op dit moment is de regeling in grote lijnen uitgewerkt en de definitieve regeling wordt in de loop van 2021 verwacht. De invoeringsdatum is 1 januari 2022.

Voor de regeling is een jaarlijks totaalbudget beschikbaar van 218 miljoen euro waarmee er jaarlijks ruimte zal zijn voor 200.000 tot 300.000 toekenningen verdeeld over 6 aanvraagtermijnen. Op=op, dus wees er vanaf 2022 op tijd bij!

Persoonlijke ontwikkeling als scholingsactiviteit inzetten?

Het duurt nog even voordat de aanvraagtermijn van de regeling start, maar dat is een mooi moment om je vast in te lezen. Wil je een stap maken in jouw persoonlijke groei en ontwikkeling? Of wil je effectiever en bewuster leven, functioneren en communiceren?

Solid Sense kan jou helpen om, samen met een coach die perfect bij jou past, die stap te maken. Op het moment dat het jou het beste uitkomt. Op de manier die het beste aansluit op jouw behoeften. Dit doen wij door het aanbieden van verschillende vormen van coaching, zoals persoonlijke coaching, life coaching, loopbaan coaching, executive coaching en business coaching. Zo behaal jij jouw leerdoelen en maak jij jouw dromen waar.

In aanvulling op onze persoonlijke trajecten biedt Solid Sense jobclubs voor coachees en invidividuen aan. Dit zijn interactieve workshops, waarin je aan de slag gaat met verschillende thema’s. Thema’s die aansluiten bij jouw behoefte bijvoorbeeld in; het vinden van jouw balans of je droombaan. Je ontmoet andere professionals. Je kunt netwerken en kennis opdoen, die je direct toepast. Komende maanden staan er weer een aantal jobclubs op de planning. Benieuwd welke dat zijn? Lees dan verder.

Wil je alvast meer weten over wat we voor je kunnen doen?

Aarzel niet ons te bellen 085 130 34 31 of stuur ons een mail via info@solidsense.nl.