Skip to content

Een nieuwe baan ondanks corona!

1 oktober 2020 Leestijd 2 minuten

Begin dit jaar startte Gaby Ammerlaan haar loopbaancoachings-traject bij Petra Stroeve, coach bij Solid Sense. Ze was gestopt met haar baan en wist dat ze iets anders wilde. Maar wat?

“Ik zat al flink wat jaren bij mijn toenmalige werkgever en kende de klappen van de zweep in deze functie. Het voelde als tijd voor wat anders. Eerdere sollicitaties liepen op niets uit. Ik merkte dat ik me eerst moest losmaken van mijn werkplek voordat ik me op iets anders kon oriënteren. Daarbij leek het me slim om ook een loopbaancoach in te schakelen om me te helpen."

Een coach die bij mij past

"Via, via was mij een coach van Solid Sense aangeraden. Ik had behoefte aan een coach met een brede blik op loopbaanvragen, iemand die me ook praktisch aan het werk kon zetten en me zou helpen aan tafel te komen bij potentiële werkgevers. Na een telefonische intake waarin mijn vraag verder werd uitgediept, stelde de relatiemanager van Solid Sense een coach voor passend bij mijn vraagstuk en bij mij als persoon. Dat was Petra en het bleek een goede match!"

Richtinggevers voor toekomstige baan

"We startten de coachingsgesprekken met oefeningen om inzicht te krijgen in wat ik belangrijk vind in mijn werk, bij welke sectoren mijn hart ligt en waar ik energie van krijg. Er ontstond een heel palet aan richtinggevers voor een toekomstige nieuwe baan. Daarna zette zij mij op het spoor om verschillende domeinen, sectoren en banen te verkennen. En toen brak corona uit. Dat vergde even omschakelen. Niet alleen vonden de coachingssessies ineens telefonisch plaats in plaats van live, ook de timing om netwerkgesprekken te gaan voeren leek niet de beste. Het was Petra die me streng toesprak om toch in actie te komen."

Solliciteren met duidelijke focus

"Uit de sessies was naar voren gekomen dat ik wilde creëren door te schrijven. Daarmee kon ik natuurlijk ook zelf beginnen en begon met het schrijven van een maandelijks blog. Twee vliegen in een klap: én scheppen én mijn schrijfskills verder ontwikkelen. Door het schrijven in te plannen, gaf het ook structuur aan mijn dagen. Ik kwam al snel in een positieve flow terecht. Het werd me duidelijk dat ik een baan in vaste dienst wilde en mijzelf daarbij voorlopig zou richten op het voor mij vertrouwde vakgebied communicatie. Ik was al bezig met een opleiding storytelling en ging kijken naar vacatures met een duidelijke redactionele component. Opnieuw ging ik solliciteren, maar nu met een andere blik en duidelijke focus. Petra coachte me in de manier waarop ik mij presenteerde in mijn brief en CV en hielp me bij de voorbereiding op de sollicitatiegesprekken. Bij twee functies mocht ik op gesprek komen en bij beide viel de uiteindelijke keus op mij."

Nieuwe werkgever

"In juli ben ik als content coördinator begonnen bij mijn nieuwe werkgever, Haaglanden Medisch Centrum (HMC), een groot ziekenhuis hier in mijn eigen stad. Het is een dynamische, betekenisvolle omgeving waaraan ik een bijdrage hoop te leveren met mijn kennis, ervaring en frisse blik van buiten. Daarbij wil ik mijn nieuwe kennis en vaardigheden op het gebied van storytelling hier verder ontwikkelen en toepassen."

Professioneel klankbord

"Met een goed gevoel kijk ik terug op het loopbaancoachingstraject. Het is fijn om een professioneel klankbord te hebben naast je familie en vrienden die natuurlijk ook met je meedenken. Op zoek gaan naar een andere baan kan ook best alleen voelen. Fijn is het dan als iemand zorgzaam voor jou is, met je meebeweegt, ook ziet wat er nodig is, af en toe streng is en je aanspoort om in actie te komen.

Ben je op zoek naar werk en weet je niet wat je wil? Gun jezelf een coach. Een paar gesprekken kan al zo helpend zijn. En vergeet niet voor jezelf structuur en activiteiten in te bouwen. Ik spreek uit ervaring!”