Skip to content

Focus op minder ziekteverzuim en meer werkplezier; Equilar Groep zet sterker in op duurzame inzetbaarheid door samenwerking met Solid Sense

28 juni 2022 Leestijd 2 minuten

Solid Sense versterkt haar dienstverlening door aansluiting bij Equilar Groep. Daarmee grijpt Frank van den Bichelaer, eigenaar en directeur Solid Sense, de kans om de holistische aanpak van personeels- en organisatievraagstukken over talentontwikkeling en duurzame inzetbaarheid van medewerkers én het voorkomen van verzuim te versterken en versnellen.

Met deze nieuwe samenwerking verstevigt Equilar Groep haar marktpositie op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Monique Schutrups, algemeen directeur Equilar Groep: “We zijn ervan overtuigd dat preventie en amplitie de essentie zijn om tot positieve resultaten te komen en daarmee organisaties gezonder te maken. De aanpak van Solid Sense sluit hier goed op aan. Door onze krachten te bundelen, kunnen we onze klanten nog meer ondersteunen bij het inzetbaar en bevlogen houden van hun medewerkers en alles wat daarbij komt kijken. Equilar Groep bestaat uit Equilar, Medicum Consult, Trans Lion en we zijn trots om nu ook Solid Sense te mogen verwelkomen in de groep. Ieder label heeft zijn eigen specialisatie en samen vullen we elkaar goed aan.”

Frank van den Bichelaer: “De samenwerking met Equilar Groep leidt tot nieuwe, innovatieve diensten en producten die bijdragen aan het gezonder laten worden en blijven van organisaties. Bovendien biedt de samenwerking met Equilar, de arbodienst van Equilar Groep, een grotere garantie op succes voor medewerkers die in een 1e of 2e spoor traject zitten. De bundeling van onze expertises met die van de bedrijfsartsen kunnen een boost geven aan deze trajecten, maar ook aan het verminderen van ziekteverzuim en -beleid binnen de organisaties waarvoor wij werken.”

Kwaliteit en verbinding

In de afgelopen jaren is Solid Sense gegroeid naar een organisatie waarbinnen meer dan honderd mensen werken aan het gezonder maken van organisaties in Nederland. Hierdoor is er een grote diversiteit aan expertises en achtergronden ontstaan die een holistische aanpak mogelijk maken. Frank van den Bichelaer heeft de holistische aanpak uitgewerkt in Het Solid Sense-model ‘Twaalf Kenmerken van Gezonde Organisaties en gaat deze werkwijze verder uitrollen als paraplu over Equilar Groep.


Frank van den Bichelaer: “Veel arbodiensten in Nederland beginnen zich te richten op het amplitieve en preventieve stuk, maar wij zijn verder en kunnen samen met Equilar Groep een voorloper worden in Nederland. Dit is ook goed nieuws voor onze cliënten en opdrachtgevers, want hierdoor kunnen wij hen nog beter bedienen. Solid Sense blijft als zelfstandige dochter werken binnen de Equilar Groep. Hierdoor behouden we onze korte lijnen, open communicatie, warmte en nieuwsgierigheid in onze dienstverlening.”

Monique Schutrups: “We blijven investeren in het verbeteren en verbreden van onze diensten. Solid Sense heeft, net als de andere labels binnen Equilar Groep, een persoonlijke benadering en kwalitatief goede dienstverlening. Samen gaan we dan ook met veel vertrouwen de toekomst tegemoet.”

***

Over Equilar Groep
Equilar Groep ondersteunt werkgevers door heel Nederland bij duurzame inzetbaarheid. Dit doet zij met haar dochterondernemingen Equilar, Medicum Consult, Trans Lion en Solid Sense. Samen met ruim 250 professionals helpt ze organisaties om hun medewerkers gezond en bevlogen te houden. Sinds februari 2020 ondersteunt Karmijn KapitaalEquilar Groep in het uitbouwen van haar marktpositie.

Over Solid Sense

Solid Sense is hét coachings- en trainingsbureau voor organisaties die willen investeren in de groei en ontwikkeling van hun medewerkers. Dit doet Solid Sense met haar op maat gemaakte programma's en trajecten op het gebied van persoonlijke en loopbaanontwikkeling, teamontwikkeling en leiderschap, duurzame inzetbaarheid en outplacement, stress en burn-out, verzuim en re-integratie. Met meer dan 100 ervaren, gediplomeerde en gecertificeerde coaches en trainers beschikt zij over veel verschillende expertises en garandeert ze een landelijke dekking.