Skip to content

Een moment van reflectie in de Week van de Werkstress

14 november 2019 Leestijd 2 minuten

Hoe gaan wij zelf om met stress op de werkplek als training- en coachingbureau met expertise op het gebied van verzuim, stress en burn-out? We vragen het onze directeur Frank van den Bichelaer. 

Hoe zorg jij voor een gezonde werkdruk in jouw organisatie?
Door een prettige werkomgeving te creëren en te faciliteren voor mijn medewerkers. Contact maken en aandacht hebben voor elkaar, vind ik belangrijk. Dat kan ‘m in kleine dagelijkse dingen zitten, zoals even langslopen om gedag te zeggen, een compliment geven of samen met één van mijn medewerkers mijn hond Bassey uitlaten, die vaak meegaat naar kantoor. Maandelijks voer ik ontwikkelgesprekken zodat ik weet hoe iemand in zijn vel zit, wat er speelt en welke behoeften er zijn. Verder zijn we flexibel als iemand onverwacht naar huis moet. Wij investeren in een frisse en ontspannen mindset van onze medewerkers door bijvoorbeeld een bijdrage te geven aan hun sportabonnement en een lidmaatschap op een magazine naar keuze.

En Frank, hoe houd jij als ondernemer zelf de werkdruk in de hand?
Vier keer in de week sporten met mijn personal trainer houdt mij mentaal en fysiek fit. Voor mij is dit een stok achter de deur om op tijd weg te gaan van kantoor, mijn werkdag te doorbreken, een moment om de stress van de dag af te reageren en een growth mindset te creëren. Na zo’n sessie voel ik me weer herboren, fit en energiek. Verder geeft een dag per week thuiswerken rust, spar ik weleens met een business coach, werkt afspreken met vrienden ontspannend en ga ik meerdere malen per jaar de bergen in en ben dan telefonisch niet bereikbaar en check geen e-mail!

Waar haal jij je werkplezier uit?
Ik voel me als een vis in het water aan tafel bij (toekomstige) klanten. Samen in gesprek over de uitdagingen en ontwikkeling van hun organisaties, hun weg naar een gezonde organisatie en de bijdrage van Solid Sense op die weg. De sleutel tot duurzame inzetbaarheid? Investeren in je mensen. Zodat zij hun talenten (weer) optimaal benutten en de juiste keuzes maken, waardoor zij kunnen uitblinken. Zo creëer je het fundament van een gezonde organisatie. Trots en blij word ik dan ook als ik mijn eigen mensen zie groeien tot zelfverzekerde professionals vol vertrouwen in eigen kunnen.

Heb je tot slot nog tips?
- Sporten is ideaal als uitlaadklep als ook voor een growth mindset
- Zorg voor jouw energy kick in een periode waarin het werk veel energie kost (ik ga bijvoorbeeld graag naar het danstheater)
- Herken stress-signalen en ga hierover in gesprek
- En vergeet niet…als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg! (Albert Einstein)