Skip to content

Een win-win voor onze medewerkers én de bank!

5 oktober 2020 Leestijd 1 minuten

‘Ontwikkelen doe je samen’ is een, door Solid Sense, op maat gemaakt loopbaanontwikkelingsprogramma voor medewerkers van BNG Bank. Het is onderdeel van het actieve loopbaanbeleid van de bank. Doel: medewerkers al in hun huidige functie laten nadenken over hoe ze zich verder professioneel willen ontwikkelen. Een win-win voor de medewerkers én de bank!

Anja Vester, senior HR-adviseur/loopbaanadviseur, vertelt: “Medewerkers blijven relatief lang bij ons in dienst. Voor hun ontwikkeling en die van de bank is het belangrijk om in beweging te blijven. Sinds 2018 hanteren we daarom het 3-5-7 beleid. Dat houdt in dat medewerkers bij ons minimaal drie jaar en maximaal zeven jaar in een functie zitten. Ieder jaar is er tijdens het loopbaangesprek met de manager een moment van reflecteren en vooruitkijken. Bewust nadenken over de volgende stap. Solid Sense biedt met haar programma in de vorm van een menukaart medewerkers ondersteuning bij dit proces. Zij kunnen kiezen uit een persoonlijk traject met een loopbaancoach en/of een reeks workshops waaronder Pitchen/Netwerken, CV Anno Nu, Personal Presence en LinkedIn.

Solid Sense is een fijne club mensen om mee te werken. Ze snappen wat we bedoelen, weten wat er speelt en kunnen daardoor goed inschatten wat nodig is. Het zijn echte professionals zowel op de organisatie als op de inhoud.

We hopen met ons actieve loopbaanbeleid mensen in beweging te brengen. Stimuleren tot nadenken over hun baan. Hun ambities. Waar ze energie van krijgen. Het brengt niet alleen de medewerker veel, maar ook de bank. Het zorgt voor een frisse blik in functies en geeft klantrelaties vaak weer een nieuwe impuls. Het aantal interne sollicitaties is inmiddels flink toegenomen!”

Anja die inmiddels zelf ook al 26 jaar werkzaam is voor de bank, heeft het proces aan den lijve ervaren. “Zeker in het begin is het best spannend. Waarom zou je verder kijken als je het naar je zin hebt? Inmiddels heb ik een volgende stap gezet en ben ik nu niet langer de HR manager, maar senior HR-adviseur met veel aandacht voor loopbaanadvies. Een nieuwe dimensie aan mijn functie die me erg veel energie geeft!”