Skip to content

Creatieve manier van denken en een open blik naar de toekomst

8 juni 2021 Leestijd 2 minuten

Het kenmerk veerkracht & veranderings­bereidheid staat sinds corona nog meer centraal. De coronacrisis heeft de evenementensector, en daarmee ook de cultuursector, in het hart geraakt en voorgoed veranderd. Hoe zorg je ervoor dat medewerkers veerkrachtig blijven en dat de medewerkers en organisatie zelf bereid zijn tot veranderingen? Dat bespreken we met onze klant Brenda Cumaunang, HR Manager de Doelen. Lees verder. 

Nieuwe kansen

'Corona heeft de evenementensector in het hart geraakt en voorgoed veranderd. Het vraagt van ons een nieuwe, creatieve manier van denken en een open blik naar de toekomst. Het is een tijd als deze waarin onze innovatieve kracht enorm wordt uitgedaagd. Dat maakt aan de ene kant onzeker en biedt aan de andere kant weer nieuwe kansen. Het is maar hoe je ermee omgaat', aldus Brenda Cumaunang, HR Manager de Doelen.

Een veranderende organisatie

'Helaas hebben we in de afgelopen paar jaar al noodgedwongen afscheid moeten nemen van collega’s. Via outplacement hebben de meesten weer een nieuwe werkplek gevonden in dan wel buiten de culturele sector. Een veranderende organisatie heeft ook zijn weerslag op de mensen die blijven. Niet alleen functies vervallen en veranderen, er kan ook een andere behoefte aan invulling ontstaan. In onze sector werken we veel met experts en is het loopbaanperspectief redelijk zwart wit. Een switch van functie is niet zo vanzelfsprekend en persoonlijke ontwikkeling net zo min. Met onze vitaliteitsmaand in maart, waarin medewerkers een maand lang konden kiezen uit een divers aanbod van online workshops en inspiratiesessies gericht op een vitale ‘body & mind’, willen we bewustwording van persoonlijke ontwikkeling stimuleren. Door leren en ontwikkelen veel meer centraal te stellen in onze organisatie, bieden we onze mensen een inspirerende werkomgeving en kunnen we zelf beter inspelen op de veranderende behoefte van onze organisatie.

Ik geloof ook heel erg in de krachten bundelen als culturele instellingen. Op initiatief van de gemeente Rotterdam is de Rotterdamse Culturele Basis gevormd. Een samenwerkingsverband van acht culturele instanties met als doel samen optrekken waar dat kan, zoals op het gebied van HR. Het is met recht een inspirerende Basis waar we van en met elkaar leren en verschillende thema’s die ons allen raken adresseren zoals inclusiviteit, talentontwikkeling, duurzame inzetbaarheid en verzuim.

De Doelen werkt samen met coachings- en trainingsbureau Solid Sense die ons adviseert en ondersteunt bij onze outplacement- en (loopbaan)ontwikkelingsvraagstukken. Zij dragen bij aan onze ‘zachte’ kant met oog voor de ontwikkeling van mensen, cultuur en alles wat daarmee samenhangt. Ik waardeer ze om hun persoonlijke aanpak en betrokkenheid. Ze zijn een deskundige sparringpartner die mij werk uit handen neemt, waardoor ik mijn aandacht weer op andere zaken kan richten!

In de komende jaren is het mijn ambitie om bij te dragen aan de Doelen als inclusieve, innovatieve werkgever en aan de talentontwikkeling van onze mensen.'

Meer informatie over outplacement

Benieuwd hoe onze klant de Doelen de samenwerking op het gebied van outplacement ervaart? Bekijk het hier. Of bekijk onze website voor algemene informatie over outplacement. Of neem direct contact met ons op om vrijblijvend meer informatie over outplacement te ontvangen via info@solidsense.nl of bel 085 130 34 31.