Skip to content

Combinatie van verbinding en zakelijkheid

Brenda Cumaunang
, HR Manager

Voor concert- en congresgebouw de Doelen in Rotterdam verzorgt Solid Sense sinds 2019 outplacementtrajecten. De Doelen moet bezuinigen, haar personeelsbestand op peil houden en invulling geven aan goed werkgeverschap. Medewerkers die door ons begeleid zijn functioneren op een LBO, MBO en/of HBO werk- en denkniveau. Samen met de Doelen zet Solid Sense een outplacementprogramma op om boventallige medewerkers en medewerkers die niet meer op hun plek zitten te begeleiden bij de volgende stap in hun loopbaan.

Uitdaging

Zo snel en zorgvuldig mogelijk medewerkers begeleiden bij het vinden van een nieuwe werkplek en/of het bieden van een hernieuwd arbeidsperspectief.

Aanpak

Alle individuele coachingstrajecten zijn persoonlijk en op maat afgestemd op de specifieke leer- en ontwikkelbehoeften van medewerkers nodig bij het vinden van een nieuwe baan.

Eenmaal ‘arbeidsmarkt klaar’, kunnen zij deelnemen aan jobclubs; korte, krachtige trainingen in kleine groepen gericht op het ontwikkelen van sollicitatie- en presentatie- vaardigheden.

Tijdens een informatiebijeenkomst krijgen medewerkers een beeld van het traject; ook is een aantal van onze coaches aanwezig voor vragen en/of een luisterend oor.

Resultaat

  • Een nieuwe passende baan buiten de eigen organisatie.
  • Inzicht in wensen en mogelijkheden ten aanzien van de eigen loopbaan in de toekomst.
  • Een helder persoons- en zoekprofiel waarmee de medewerker voldoende handvatten heeft om zelfstandig verder te solliciteren; hiermee is de medewerker arbeidsmarktklaar.

De kandidaten staan centraal; de coaches geven net dat duwtje in de rug en zijn volledig ‘gecommit’ om hen van werk naar werk te begeleiden. Ook naar mij toe zijn ze betrokken.

Samenwerking

“De doorslag om voor Solid Sense te kiezen was hun landelijk dekkend netwerk van coaches/trainers, de veelzijdigheid aan expertises én hun persoonlijke aanpak. Inmiddels kan ik beamen dat ze oprecht betrokken zijn. De kandidaten staan centraal; de coaches geven net dat duwtje in de rug en zijn volledig ‘gecommit’ om hen van werk naar werk te begeleiden. Maar ook naar mij toe zijn ze heel betrokken.

Bij Solid Sense vragen ze goed door op de context en wat je nodig hebt. Ze denken mee en zijn proactief in hun werkwijze die ik als prettig en praktisch typeer. Ze zijn zorgvuldig en besteden eerst aandacht aan de klik tussen medewerker en coach alvorens een traject start. Maatwerk loopt als een rode draad door hun aanpak; van voorstel tot rapportages.

Wij zijn een organisatie in ontwikkeling. Solid Sense heeft bijgedragen aan onze ‘zachte’ kant met oog voor de ontwikkeling van mensen, cultuur en alles wat daarmee samenhangt. Solid Sense verzorgt niet alleen de outplacementtrajecten van medewerkers, maar ook trainingen voor leidinggevenden zoals Het Maatwerkgesprek voeren (met medewerkers die boventallig zijn en met medewerkers die blijven) en Het Functioneringsgesprek. Voor mij persoonlijk zijn ze als een steunpilaar; ik kan altijd bij ze terecht. Dat geeft mij rust en maakt dat ik mijn aandacht op andere zaken kan richten!

Plaatsingspercentage

Onder leiding van onze gecertificeerde en ook Engelssprekende senior coaches vindt gemiddeld 91% van onze outplacement-kandidaten een andere werkplek. Bij de Doelen ligt dit percentage op dit moment op 100%.

Meer informatie over outplacement

Bekijk onze website. Of neem direct contact met ons op om vrijblijvend meer informatie over outplacement trajecten te ontvangen via info@solidsense.nl of bel 085 130 34 31.